Beste Golfers,

Op 1 januari 2018 wijzigen een aantal zaken rondom het handicapsysteem. Hieronder een handig artikel, waarin de veranderingen toegelicht en uitgelegd worden.

Wat gaat er veranderen aan het handicapsysteem?

Het handicapsysteem wordt op de volgende punten aangepast:

·         De marker: de marker blijft een belangrijk onderdeel van het handicapsysteem. De marker moet ook digitaal genoteerd worden.

·         Registreren van een scorekaart: het wordt mogelijk om op de tee van hole 1 nog af te spreken een qualifying kaart te lopen. De gele qualifying sticker verdwijnt.

·         Indienen van een scorekaart: er verandert niks, behalve dat het dus ook mogelijk is een scorekaart qualifying te noteren als dit pas op hole 1 is afgesproken.

·         Inleveren en bewaren van de papieren scorekaart: het inleveren en bewaren van papieren scorekaarten zal niet meer nodig zijn.

·         Meerdere 9-holes rondes op een dag: het wordt toegestaan om op eenzelfde dag meerdere 9-holes rondes qualifying te spelen.

Lees het volledige artikel online: Handicapsysteem per 2018 in een nieuw jasje.

Hoe vaak speelt u uw handicap?

Heeft u het gevoel dat u vaker uw handicap en buffer niet haalt dan wel? Maakt u zich geen zorgen, u bent niet de enige!

Lees het volledige artikel online: Hoe vaak speelt u uw handicap?

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse handicapherziening

Verbaasd over uw onverwachte stijging of daling van uw handicap, terwijl u tussentijds niet heeft gespeeld? Het kan zijn dat uw handicap is aangepast vanwege de jaarlijkse herziening.

Lees het volledige artikel online: Jaarlijkse handicapherziening in 2018

De beste voorbereiding op golf in de winter

Wintergreens, plaatsen, sneeuw en een bevroren waterhindernis, hoe gaat u hiermee om? In de winter krijgt u te maken met andere situaties dan in de zomer. Maak slim gebruik van de golfregels en maak uw ronde golf een stuk aangenamer!

Lees het volledige artikel online: De beste voorbereiding op golf in de winter

Guido Rietbroek

Oprichter Startende Golfers

Met vriendelijke groet,

Chris Dankers