Stappenplan eerste keer inloggen op Nexxchange

Beste golfer,

Het huidige golf systeem Nexxchange is nog steeds in ontwikkeling en daardoor verloopt nog niet alles vlekkeloos. Met name het inloggen en toegang krijgen tot alle mogelijkheden van het systeem is soms nog lastig en vereist nogal wat stappen. Daarom volgt hieronder een stappenplan om voor het eerst in te loggen op de nieuwe omgeving Nexxchange. Als je deze stappen hebt doorlopen en het werkt nog steeds niet helemaal goed scroll dan naar beneden en kijk bij het kopje “Problemen oplossen”.

Stappenplan voor abonnementhouders van GCE:

 1. Ga naar onze website en klik onder het kopje “Abonnementen” op “Inloggen abonnementhouders (Nexxchange)”. Je komt nu op de Nexxchange website van onze golfclub. Je ziet linksboven twee knoppen “Teetime” en “Wedstrijden” maar zolang je niet ingelogd bent kun je hier niets mee doen.
 2. Om voor het eerst in te loggen klik je rechtsboven op “Login”.
 3. Klik dan op “Je wachtwoord vergeten?” onder de grote knop “Log in”.
 4. Vul het emailadres in dat je hebt gebruikt om je aan te melden als lid bij onze club. Dit moet een uniek emailadres zijn dat door niemand anders wordt gebruikt want het is ook meteen je inlognaam.
 5. Klik daarna op verzenden. Je ontvangt nu een link in je email om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Nadat je dit hebt gedaan ben je ook meteen ingelogd op Nexxchange.
 6. Je moet nu eerst je gegevens opnieuw invoeren. Klik hiervoor rechtsboven in het menu en klik op “Account instellingen”. Klik dan op “Algemene instellingen” en scroll naar beneden tot het kopje “Profiel”.
 7. Vul al je gegevens in en klik op “Verzenden”. Je profiel is nu up to date.

Extra stappen voor NGF leden:

 1. Om toegang te krijgen tot je handicap gegevens en de mogelijkheid om kaarten in te leveren moet je ook je lidmaatschap van de NGF verifieren. Ga hiervoor weer naar je menu rechtsboven en klik op “Account instellingen”.
 2. Scroll dan naar beneden en onder het kopje “Golf” klik je op “Golf lidmaatschappen weergeven en verifieren”.
 3. Klik dan op de knop “Verifieer lidmaatschappen van golfclubs en golfverenigingen”.
 4. Selecteer dan bovenin de “Nederlandse Golf Federatie”.
 5. Als het goed is komt er nu automatisch Stichting Golfcentrum Eindhoven te voorschijn als club om via te verifieren.
 6. Vul nu je GSN in. Dit is een uniek nummer dat je krijgt toegewezen van de NGF op het moment dat je voor het eerst lid wordt. Dit nummer begint altijd met de letters “NL” is niet hetzelfde als je NGF-nummer. Als je het niet meer weet kun je het opvragen bij onze club.
 7. Klik daarna op “Registratie verifieren”. Je lidmaatschap bij de NGF via Stichting Golfcentrum Eindhoven is nu geverifieerd.

Nexxchange omgeving gebruiken

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd zou je als het goed is meer mogelijkheden in je Nexxchange menu moeten zien. Onder “Profiel” kun je de NGF pas terugvinden met je handicap bewijs en onder “Scorekaarten” kun je nieuwe scorekaarten invullen en ook je WHS index terugzien. En er staat ook een link naar de homepagina van “Stichting Golfcentrum Eindhoven” binnen de Nexxchange omgeving. Als je hierop klikt kom je weer terug op de Nexxchange website van Stichting Golfcentrum Eindhoven. Naast het boeken van teetijden en inschrijven voor wedstrijden komen er ook een aantal andere opties te voorschijn waaronder bijvoorbeeld een ledenlijst.

Problemen oplossen

Mocht er na het doorlopen van het stappenplan niks veranderen in je Nexxchange menu en blijf je alleen maar de items “Reserveringen”, “Account instellingen” en “Uitloggen” zien en kun je dus ook geen starttijden boeken dan kun je het volgende proberen om dit te veranderen. Ga naar de Nexxchange website van Stichting Golfcentrum Eindhoven (bijvoorbeeld via de link op onze website) en klik dan op de knop “Wedstrijden”. Schrijf je in voor een aankomende wedstrijd en doorloop het inschrijfproces maar bevestig de inschrijving niet. Als het goed is controleert Nexxchange nu je account en worden de missende menu items zichtbaar. Je kunt nu ook teetijden boeken.